Masaj Nedir?
top of page

Masaj Nedir?


Masaj Nedir? Masajın Faydaları. Masaj Salonları.

Masaj terapisi, kaslar, bağ dokuları, tendonlar, ligamentler ve eklemler dahil olmak üzere vücudun yumuşak dokularının manipülasyonudur. Masaj Terapisi, günlük ve mesleki stres, kas aşırı kullanımı ve birçok kronik ağrı koşullarıyla ilişkili rahatsızlığı hafifletmeye yardımcı olan, klinik odaklı bir sağlık şeklidir. Masaj tedavisi kayıtlı Masaj Terapisti tarafından sağlanmalıdır.

Masaj terapisinin dünyadaki kültürlerde uzun bir geçmişi vardır. Günümüzde insanlar çeşitli sağlıkla ilgili amaçlar için çeşitli masaj terapisi çeşitleri kullanıyorlar. Türkiye' de, masaj tedavisi genellikle bazı tamamlayıcı ve alternatif tıp olarak kabul edilir, ancak bazı geleneksel kullanımları vardır. Bu bilgi belgesi, masaj terapisine genel bir bakış sağlar ve ek bilgi kaynakları önerir.

Masaj Terapisine Giriş

Masaj tedavisi ile ilgili bilimsel kanıt sınırlıdır. Bilim adamları, masaj sırasında vücutta hangi değişikliklerin meydana geldiğinden, sağlıklarını etkileyip etkilemediklerinden emin değillerdir. Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Ulusal Merkezi (NCCAM), bu sorulara cevap bulmak ve hangi masajın en yararlı olabileceğini belirlemek için çalışmalara sponsorluk yapmaktadır.

Masaj terapisi uygun şekilde kullanılıyorsa ve eğitimli bir masaj uzmanı tarafından sağlanıyorsa, ciddi riskler taşımamaktadır.

Masaj salonuna gittiğinizde masaj terapistlerine kullandığınız tamamlayıcı ve alternatif uygulamalar hakkında bilgi verin. Onlara sağlığınızı yönetmek için ne yaptığınızı tam olarak anlatın. Bu, eşgüdümlü ve güvenli bakıma yardımcı olacaktır.

Masaj terapisinin geçmişi nedir?

Masaj terapisi binlerce yıl öncesine dayanıyor. Masaja yapılan atıflar, eski Çin, Japonya, Hindistan, Arap ulusları, Mısır, Yunanistan (Hipokrat ilaçları "ovuşturma sanatı" olarak tanımladı) ve Roma'daki yazılarda görülüyor.

Masaj, Rönesans döneminde Avrupa'da yaygın bir şekilde kullanılmaya başladı.Masajın bilinen ilk uygulamalarının İ.Ö. 3000’li yıllarda Çin ve Hindistan’da yapıldığı bilinmektedir. Bu konuda bilinen ilk yazılı kaynaklar ise eski Yunan hekimleri tarafından ele alınmıştır. Eski Yunan’da “massein” sözcüğü yoğurma anlamına gelmekteydi. Bilindiği gibi masajın en belirgin manuplasyonu yoğurmadır. O dönemden günümüze masaj, günlük yaşamda rahatlama ve gevşeme amacı ile uygulanmış bir etkinliktir. Bununla birlikte masajın tedavi edici özelliğinden de yüzyıllardır faydalanılmaktadır.

Masaj tedavisinin sağlığa olan faydaları nelerdir?

İnsanlar, ağrıdan kurtulmak, spor yaralanmalarını iyileştirmek, stres azaltmak, gevşemeyi artırmak, kaygı ve depresyona yönelmek ve genel sağlıklı yaşam için yardım da dahil olmak üzere çeşitli sağlıkla ilgili amaçlar için masaj uygularlar.

Masaj Terapisi Türleri: Birkaç Örnek

İsveç masajında ​​terapist uzun vuruşlar, yoğurma, derin dairesel hareketler, titreşim ve dokunma işlevlerini kullanır. Spor masajı, özellikle sporcuların ihtiyaçlarına göre uyarlanmış İsveç masajına benzer. Dinlendirici Masaj, günlük yorgunlukların çıkarılması ve toksinlerin atılaması için ister sauna sonrası istenirse günün herhangi bir saatinde yapılan masajlardır.

Masaj terapistleri hastaları tedavi etmek için ne yapar?

Masaj terapistleri, özel ofisler, hastaneler, huzurevleri, stüdyolar ve spor ve fitness tesisleri de dahil olmak üzere çeşitli ortamlarda çalışırlar. Bazıları aynı zamanda hastaların evlerine veya iş yerlerine gider. Genellikle sakin, dinlendirici bir ortam sağlamaya çalışırlar. Huzur Spa Center uzman lisanlı terapistleri ise Ataşehir, Kartal, Maltepe, Ümraniye, Kadıköy, Pendik ve Tuzla' da hizmet vermektedir.

Terapistler genellikle semptomlar, tıbbi geçmiş ve istenen sonuçlar hakkında yeni hastalar ister. Ayrıca, ağrılı veya gergin alanları bulmak için dokunma yoluyla bir değerlendirme yapabilirler ve ne kadar baskı uygulandığını belirleyebilirler.

Genellikle, hasta gevşek giysiler giymiş veya soyulmuş (masaj alan hariç olmak üzere bir tabaka ile kaplı) bir masanın üzerinde yatar. Terapist deride sürtünmeyi azaltmak için yağ veya losyon kullanabilir. Bazen insanlar bir sandalyede otururken masaj terapisi görürler. Bir masaj oturumu oldukça kısa olabilir, ancak bir saat veya daha uzun sürebilir.

Masaj terapisi vücudu nasıl etkiler?

Masaj terapisinin vücudu nasıl etkileyebileceği konusunda birçok teori var. Örneğin, "kapı kontrol teorisi", masajın, beyne gönderilen ağrı sinyallerinin engellenmesine yardımcı olan uyarı sağlayabileceğini önermektedir. Diğer teoriler masajın vücuttaki serotonin veya endorfin gibi belirli kimyasalların salınımını tetikleyebileceğini veya vücutta faydalı mekanik değişikliklere neden olabileceğini önermektedir. Bununla birlikte, çeşitli teorileri test etmek için ek çalışmalara ihtiyaç vardır.

Masaj tedavisinin yan etkileri ve riskleri nelerdir?

Masaj terapisi, ciddi bir risk taşımıyor gibi görünmektedir. Bildirilen ciddi yaralanmaların sayısı çok düşüktür. Masaj terapisinin yan etkileri, geçici ağrı veya rahatsızlık, morarma, şişme ve masaj yağlarına karşı hassasiyet veya allerjiyi içerebilir.

Masaj, kan pıhtıları, kırıklar, açık veya iyileşen yaralar, deri enfeksiyonları veya zayıflamış kemikler (osteoporoz veya kanser gibi) veya yakın zamanda yapılmış bir ameliyat olduğunda vücudun herhangi bir bölgesinde yapılmamalıdır.

Masaj terapisi genellikle kanser hastaları için güvenli gibi görünse de, derin veya yoğun basıncın bulunduğu bir masaja başlamadan önce onkoloğuna danışmalısınız. Bir tümör üzerindeki herhangi bir direkt basınç yapılmamalıdır. Kanser hastalarının masaj terapisi ile ilgili endişelerini onkoloğuyla tartışmaları gerekmektedir.

Huzur Spa Center sağlığınız için burada!

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page